Το Πόθεν έσχες του Κασσελάκη (upd)

Την περιουσιακή κατάστασή του παρουσίασε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί εμφανίζεται το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Επίσης παρουσίασε και συγκριτικά στοιχεία με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού.     

Στείλτε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη “αλαζονεία τέλος”

“Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε, θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, “αλαζονεία τέλος”, στις ευρωεκλογές της Κυριακής, λέγοντας πως “είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια”.

“Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας με δράση στις ΗΠΑ 21 χρόνια, αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα και δεν ήρθα να βγάλω ούτε ένα ευρώ σε βάρος της χώρας μου. Οι πειρατές δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια ευρώ”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε σε γιγαντοοθόνες πίνακα με οικονομικά στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση το 2023 και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει κι αυτός τα δικά του περιουσιακά στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ότι στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του. Είπε ότι “τα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να πυροβολήσουν” τον σύζυγο του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Παρουσίσε και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του “πόθεν έσχες”, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε και αυτοκριτική για δικές του ευθύνες σχετικά με την υπερπροβολή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Τι είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι ζητά το πόθεν έσχες του «το κόμμα που σας κλέβει τα χρήματα από το πορτοφόλι με την αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ», «που κάνει πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία με χρέη μισό δισ.». «Ο πρωθυπουργός των 42 ακινήτων με τον μισθό του βουλευτή, ζητάει το πόθεν έσχες μου», προσθέτει και συνεχίζει: «Τους ρωτάς: Τι κάνετε για την ακρίβεια; Απαντούν: Πόθεν έσχες. Γιατί μοντάρατε και μπαζώσατε τα Τέμπη; Απαντούν: Πόθεν έσχες. Γιατί αφήνετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν και την εγκληματικότητα να οργιάζει; Απαντούν: Πόθεν έσχες».

«Λοιπόν, η στιγμή έφτασε. Αύριο, στην ομιλία της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζω όλη μου την περιουσιακή κατάσταση», ανακοινώνει ο κ. Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να περιμένει έως την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο, «παρόλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας». «Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι ‘αδιευκρίνιστος’ και να κυκλοφορείς ελεύθερα», τονίζει.

«Διάφανος μπροστά σας. Γιατί για να καθαρίσουμε την Ελλάδα μας, χρειάζεται να έχουμε πρώτα απ’ όλα καθαρές σχέσεις μεταξύ μας. Όλα στο φως», αναφέρει καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.