Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του Βρετανού παρουσιαστή που εντοπίστηκε στη Σύμη

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον ιατροδικαστή της Ρόδου η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC Michael Mosley, ο οποίος την Κυριακή, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Σύμης.

Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, 13:45

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τη νεκροψία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, επειδή η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη και η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη.

Τα ίχνη του 68χρονου είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη, με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να έχουν επεκταθεί σε όλο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Άγιος Νικόλαος. Ο Michael Mosley παραθέριζε στο νησί της Σύμης, είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Θυμίζουμε ότι εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή Αγία Μαρίνα της Σύμης το πτώμα του Βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ κοντά σε σπήλαιο. Στην περιοχή έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές για να επιληφθούν του θέματος. Το πτώμα διέκρινε από σκάφος που βρισκόταν στη θάλασσα συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο και κατέγραφε πλάνα και μετά από επεξεργασία (μεγέθυνση εικόνας) είδαν μαζί το πτώμα του Βρετανού μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα, στο πλαϊνό μέρος beach bar το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν κλειστό.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο η νεκροψία- νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στη Σύμη όπου τον αναζητούσαν από την περασμένη Πέμπτη.

Ήδη στο νησί της Σύμης μετέβη ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια, καθώς το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη.

Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν σε ύπτια στάση, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Σύμης κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.