Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Πεύκα με απόφαση του Πρωτοδικείου

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η λειτουργία σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε έκταση η οποία εφάπτεται της Περιφερειακής οδού, στο ύψος των Πεύκων, στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Είχε προηγηθεί προσφυγή κατοίκων της περιοχής στη Δικαιοσύνη, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή (14/6).

Με την υπ’ αριθμόν 7919/11-6-2024 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης «απαγορεύει προσωρινά τη λειτουργία σταθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο πλάτωμα του ανισόπεδου κόμβου Κ6, μεταξύ της λωρίδας εξόδου προς την ανατολική Περιφερειακή Οδό με δυτική κίνηση και της επαρχιακής οδού λεωφόρου Παπανικολάου, κοντά τον οικισμό των Πεύκων, έως την κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι 53 κάτοικοι που υπογράφουν την αίτηση τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι ο σταθμός βρίσκεται σε μικρή απόσταση από κατοικίες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και επισημαίνουν ότι λειτουργεί «παράνομα και άνευ αδείας». Προς τούτο επικαλούνται έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Διεύθυνση Φάσματος), σύμφωνα με το οποίο οι υπεύθυνοι όφειλαν να απομακρύνουν τον επίδικο σταθμό κεραιών πριν από την 31η Μαΐου.