Κεχαγιά-ΣΥΡΙΖΑ: Η καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει τη χώρα στη διαπόμπευση

«Η καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει τη χώρα στη διαπόμπευση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε γίνει περίγελος στο εξωτερικό και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει λόγο για “fake news”», ανέφερε σχολιάζοντας ότι «είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Η κυβέρνηση πρέπει να δει ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέπειες. Και θα το δει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Η κ. Κεχαγιά σημείωσε ότι προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πει ούτε μισή κουβέντα για την ακροδεξιά στη Γαλλία και για το γεγονός ότι το κόμμα της Λεπέν βυθίστηκε στον 2ο γύρο των εκλογών».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εξελισσόμαστε, μετασχηματιζόμαστε, θα ανασυγκροτηθούμε, θα κάνουμε το καταστατικό μας συνέδριο και θα διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας». «Και μετά τις ευρωεκλογές, αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να μας ακούσει και που διψάει για μια άλλη πολιτική πρόταση. Κι εδώ είμαστε για να το υπηρετήσουμε», πρόσθεσε.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κάποια υποβόσκουσα ένταση ή ρήξη μεταξύ του Στ. Κασσελάκη και του Αλ. Τσίπρα» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε έχει τρολς και “μαύρα ταμεία”». «Αν δει κανείς τις δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη και του Αλ. Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία θα διαπιστώσει πως κινούνται στην ίδια κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε, ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτήν τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τους εργαζόμενους του κόμματος.

«Ο Κ. Αρβανίτης δεν είπε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” που πληρώνονταν με “μαύρα” χρήματα. Ωστόσο, επειδή έτσι πέρασε προς τα έξω, ο ίδιος διευκρίνισε ότι ενώ ο σταθμός ξεκίνησε με εθελοντές, αυτή η διαδικασία σταμάτησε γιατί όλοι έγιναν εργαζόμενοι», υπογράμμισε η κ. Κεχαγιά.

Η ίδια ανέφερε ότι «το παρελθόν και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαγράφεται. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, ως αριστερό κόμμα, τη διακυβέρνηση της χώρας κι έγινε κυβερνώσα Αριστερά» και πως το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. «Τώρα, κοιτάζουμε μπροστά. Πρέπει να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, αν το ζητήσει η κοινωνία. Κοιτάζουμε, λοιπόν, μπροστά, βλέπουμε τις κοινωνικές διεργασίες και παίρνουμε πρωτοβουλίες», είπε.

Απαντώντσας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε τι ισχύει καταστατικά στο κόμμα και τη λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας» και πως «αυτό δεν συνιστά απειλή διαγραφών». «Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η συζήτηση μέσα στα όργανα του κόμματος είναι απολύτως ελεύθερη. Όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις οργάνων, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις ακυρώνει. Το καταστατικό αναφέρει πως όταν κάποιος εκφράζει κάποια άλλη άποψη δημόσια, οφείλει να διευκρινίσει πως αυτή αποτελεί προσωπική του άποψη», τόνισε σχλιάζοντας ότι «υπάρχει μια υπερδιόγκωση της προβολής των εσωτερικών εξελίξεων του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεχαγιά επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση και πως η επανακατάθεση της πρότασής του για κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών είχε ελάχιστη προβολή από την πλειονότητα των ΜΜΕ.

Αναφορικά με την Αυγή είπε ότι δεν έχει κλείσει και πως το κυριακάτικο φύλλο κυκλοφόρησε κανονικά. «Με βάση τα όσα διαπιστώνει η Οικονομική Επιτροπή που έχει συσταθεί, είναι σχεδόν αδύνατη, στην παρούσα φάση, η διατήρηση του καθημερινού φύλλου. Το θέμα είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η οικονομική συνδρομή των μελών του κόμματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μόνο προσωρινή λύση μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή», υπογράμμισε.