Σε εξέλιξη φωτιά στο Μενίδι (upd)

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης 9-7-2024 στην Πυροσβεστική για φωτιά στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε εργοστάσια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική στο σημείο υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Λόγω της φωτιάς η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος της οδού Φουντουκίας στο ρεύμα ανόδου και στο ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε οικοπεδικούς χώρους με χαμηλή βλάστηση και έχει επεκταθεί στο ρέμα της Χελιδονούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει λάβει δυναμική και λόγω και της πλούσια εύφλεκτης ύλης.