Νατσιός: Παρά την προπαγάνδα της κυβέρνησης μόνο ανάπτυξη δεν υπάρχει

Παρά την «προπαγάνδα, με την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει το άσπρο μαύρο, μόνο ανάπτυξη δεν υπάρχει», υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Ενσωμάτωση του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 κατά το μέρος που αφορά τους αποκλεισμένους διευθυντές και άλλες επείγουσες διατάξεις», ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Ο τραγέλαφος των τελευταίων είκοσι τεσσάρων ωρών με αφορμή την νέα έκρηξη στις τιμές του ρεύματος αποδεικνύει τι κυβέρνηση είστε ποιους εκπροσωπείτε.

Αφού πρώτα είπατε ασύστολα ψέματα σε ένα εκατομμύριο επαγγελματίες ότι τους μειώνετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μετά ένα χρόνο τους τα ζητάτε πίσω, τώρα έρχεται και χαριστική βολή. Νέα εκτίναξη των τιμών του ρεύματος» είπε ο πρόεδρος της Νίκης.

Συνεχίζοντας ο κ. Νατσιός είπε ότι για την άνοδο των τιμών του ρεύματος δεν ευθύνονται «τυχαία φαινόμενα», όπως τα χαρακτήρισε, σαν το black out σε εργοστάσια της Βαλκανικής, αλλά κυβερνητικές επιλογές όπως «το χρηματιστήριο διαμόρφωσης τιμών που βάζει εκατομμύρια πολίτες καταναλωτές να επιδοτούν από το υστέρημά τους τους λίγους εκλεκτούς και ισχυρούς».

Ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε εν συνεχεία «στο κύμα της παρατεταμένης ακρίβειας που πλήττει τις τσέπες εκατομμυρίων Ελλήνων» και πρόσθεσε.

«Χρειάστηκε να φτάσουμε μέσα Ιουλίου για να συγκινηθεί να κινητοποιηθεί και να παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού. Τι τους έχουμε αυτούς και τους πληρώνουμε στην επιτροπή ανταγωνισμού; Για να είναι οι τροχονόμοι της δυστυχίας των Ελλήνων;»

Με αφορμή την 50η επέτειο από τη ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο κ. Νατσιός υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης «δεν τιμά τις ελληνικές αξίες» και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης «έχει διαγράψει από τις ομιλίες και τις δηλώσεις του τον όρο “κατεχόμενη Κύπρος”».

«Την ίδια ανησυχία για το αν υπηρετείτε τις Ελληνικές αξίες έχουμε παρατηρώντας την τακτική σας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», συνέχισε ο πρόεδρος της Νίκης και υπογράμμισε «ότι ο πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε για την παραβίασή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά δεν απέσπασε ούτε μία δήλωση συμπάθειας από τους συμμάχους μας. Μόνο φιλικές συστάσεις τους έκαναν».

«Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα σας κύριε πρωθυπουργέ; Τόσο σας υπολογίζουν;» διερωτήθηκε και κατέληξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Είστε πάντα με τους προστάτες σας Έλληνες και ξένους. Γι΄ αυτό το Σεπτέμβριο και μετά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση . Ήδη βλέπετε το 30% με τα κιάλια στις δημοσκοπήσεις.

Ήδη απεργάζεστε γνωρίζοντας ότι δεν έχετε αυτοδυναμία πια νέα θλιβερά σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου με πλαφόν εισόδου 5% στη Βουλή .

Προφανώς και διαφωνούμε και θα καταγγείλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια αν εκδηλωθεί».