Ισραήλ: «Δεκάδες» επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο – Έκκληση Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε “δεκάδες” νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας “επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους τρομοκρατών στο έδαφος του Λιβάνου στη διάρκεια των τελευταίων ωρών”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Στους στόχους που έπληξε περιλαμβάνονται εκτοξευτές ρουκετών που στόχευαν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό.

Το Ιράν ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον θάνατο του Νασράλα

Το Ιράν ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού, σύμφωνα με επιστολή προς το ΣΑ η οποία κοινοποιήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Στην επιστολή αυτή, ο ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας «να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Έκκληση Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Είναι ώρα για κατάπαυση του πυρός» είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ.

Ερωτήθηκε επίσης εάν οι ΗΠΑ θα απαντούσαν σε ενδεχόμενες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει απονομή δικαιοσύνης την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Βηρυτό.