Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Πρωτιά Ανδρουλάκη στο 98% των ψήφων – Θρίλερ για τη 2η θέση

Με νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα σε ποσοστό άνω του 98% ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η δεύτερη θέση που οδηγεί σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προεδρου του ΠΑΣΟΚ κρίνεται στο νήμα καθώς Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος έχουν απόσταση περίπου 700 ψήφους. Η διαφορά ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο είναι 696 ψήφοι και μένουν να ενσωματωθούν περίπου 7.000 ψήφοι.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, 00:55

Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα στο 98,49% των ψηφισάντων ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 29,89%.

Ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,39% και ο Παύλος Γερουλάνος με 21,15%.

Η Αννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 19,55%.

Ο Μιχάλης Κατρίνης λαμβάνει 5,75% και η  Νάντια Γιαννακοπούλου με 2.31%.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, ισχυρό, περήφανο την επόμενη Κυριακή

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προσερχόμενος στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και ευχαρίστησε τους «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος».

«Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη» είπε, ενώ ευχαρίστησε και τους συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι «είχαμε μια προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα».

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο περήφανο», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.
Άννα Διαμαντοπούλου: Στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ

Την πεποίθησή της ότι «στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση με 19,55% και 58.313 ψήφους.
Η κ. Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ».

Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν, τους φίλους και τους εθελοντές που πίστεψαν στην υποψηφιότητά της κι όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα που αυτοοργανώθηκαν για να την στηρίξουν.

Αποτέλεσμα εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία

Στην Μεγάλη Βρετανία δημιουργήθηκε μόνο ένα εκλογικό κέντρο σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η κάλπη άνοιξε στις 10:22 τοπική ώρα και έκλεισε στις 5 το απόγευμα. Η εκλογική διαδικασία πήρε παράταση μιας ώρας καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάποιοι ήρθαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες και δεν τελικά δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

Συνολικά ψήφισαν 266 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και από αυτούς έλαβαν κατά σειρά ψήφων: Γερουλάνος Παύλος 96, Διαμαντοπούλου ‘Αννα 92, Ανδρουλάκης Νίκος 46, Δούκας Χάρης 24, Γιαννακοπούλου Νάντια 3, Κατρίνης Μιχάλης 3 , ‘Ακυρα 2.

Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2021 στην Μεγάλη Βρετανία είχαν ψηφίσει 224 άτομα.