Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τα περί επίθεσης αστυνομικών με ρατσιστικά κίνητρα στη Μάνδρα

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση του διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση αστυνομικών με ρατσιστικά κίνητρα κατά δύο ατόμων στη Μάνδρα το Σάββατο (12/10).

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, οδηγός οχήματος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, ενώ στη συνέχεια δέχθηκαν και δεύτερη επίθεση από άλλο άτομο που προσπάθησε να απελευθερώσει τον οδηγό του οχήματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι αναφορές σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ και διαδικτυακά δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση αστυνομικών με ρατσιστικά κίνητρα κατά δύο ατόμων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, 12 Οκτωβρίου 2024, σε περιοχή της Μάνδρας Αττικής, όπου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τέσσερα (4) άτομα να κινούνται με Ι.Χ. όχημα, με τα χαρακτηριστικά τους καλυμμένα με χειρουργικές μάσκες και καπέλα.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να διαφύγει. Το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά μέσα σε οικισμό λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ένας από τους επιβάτες διέφυγε πεζός, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς παρά την έντονη αντίσταση του οδηγού, ο οποίος επιτέθηκε στους αστυνομικούς με κλωτσιές και μπουνιές.

Επιπλέον, στο σημείο συγκεντρώθηκαν και άλλα άτομα που εξύβριζαν τους αστυνομικούς, παρεμποδίζοντας το έργο τους. Μάλιστα, ένα από αυτά τα άτομα επιχείρησε να απελευθερώσει τον οδηγό του οχήματος, χτυπώντας τους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει. Το άτομο αυτό συνελήφθη αφού επίσης προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε βάρος του οδηγού και του ατόμου που επιχείρησε να τον απελευθερώσει σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία επιχειρεί με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τους νόμους και προστατεύοντας τόσο τους πολίτες όσο και την κοινωνική ειρήνη. Η δράση των αστυνομικών υπηρετεί πάντα την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, χωρίς διακρίσεις ή προκαταλήψεις.»