Μια 16χρονη κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στο δωμάτιο του σπιτιού της, στη Γλυφάδα, από τη μητέρα της, η οποία έπαθε σοκ μόλις την είδε. Η μητέρα της μαθήτριας μόλις πήγε το μεσημέρι στο σπίτι της, είδε την κόρη της να έχει κρεμαστεί με ένα μαντήλι το οποίο είχε δέσει σε χερούλι της ντουλάπας. Σημειώνεται, ότι η 16χρονη δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για καθαρή αυτοκτονία. Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας, ενώ εξετάζεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της κοπέλας, ο οποίος βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να «φωτίσει» τα αίτια αυτής της τραγωδίας, είτε υποδεικνύοντας τους λόγους που ενδεχομένως οδήγησαν την άτυχη κοπέλα στην αυτοκτονία, είτε αποκαλύπτοντας τη σχέση της με το παιχνίδι «choking game» (σ.σ. στα ελληνικά παιχνίδι ασφυξίας), το οποίο έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους εφήβων ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού GASP (Games Adolescents Shouldn’t Play), η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού (το οποίο μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές) είναι η διακοπή της τροφοδοσίας του εγκεφάλου με οξυγόνο, η οποία δημιουργεί ζαλάδα και μια αίσθηση ευφορίας, και μερικές φορές καταλήγει στην λιποθυμία. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πρόκλησης (chicken game) που καλούνται να εκπληρώσουν οι έφηβοι (συχνά υπό πίεση των συνομηλίκων τους), είτε μόνοι τους με τη βοήθεια ενός σχοινιού ή μιας ζώνης, είτε με τη συμμετοχή ενός συμμαθητή τους.
Το παιχνίδι είναι γνωστό με πολλά ονόματα, όπως «fainting game» και «blackout game», ενώ άλλα είναι τελείως παραπλανητικά, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν την παραμικρή υποψία σε γονείς που ίσως έχουν ακούσει για αυτά («space monkey», «cloud nine» και «five minutes in heaven»).