Έληξε η κατάληψη στις φυλακές Κορυδαλλού

Έληξε η αναταραχή που επικράτησε από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Η διαμαρτυρία των κρατουμένων σχετιζόταν με την απόφαση για μεταγωγή, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές που κρατείται (Λάρισα), του 29χρονου Κ. Γ., ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ομάδα περίπου 70 ατόμων διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα διαδραματιζόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την αποχωρησή τους, σημειώθηκε ένταση και έγιναν προσαγωγές.

Η ένταση σημείωθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ως αντίδραση σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε κελί κρατούμενου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδεται σε ιστοσελίδα αντιεξουστιακού χώρου, τις οποίες επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την φυλακή, το πρόβλημα εντοπίζεται στην Α’ Πτέρυγα (όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς») και στην Δ’ Πτέρυγα (όπου βρίσκονται κρατούμενοι που τους βαρύνουν διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αναρχικοί). Κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έχουν καταλάβει κάποιους χώρους εντός της φυλακής.

Οπως ανέφερε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.