Αντιπαράθεση ΝΔ-Κυβέρνησης περί αποχαρακτηρισμένων εγγράφων του State Department

«Η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς όσων επέλεξαν να φορούν περούκα και να ακολουθούν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο του 2016, την εκθέτει», αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία.

«Τις ανοησίες περί αποχαρακτηρισμένων εγγράφων του State Department να τις τσεκάρει πρώτα γιατί θα εκτεθεί.

Ας κάνει μια προσπάθεια η ΝΔ να μη γελοιοποιείται».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 3 Μαϊου 2018, 10:50

Νωρίτερα η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τι έχει να μας πει ο υπουργός ψηφιακής ανεπάρκειας, κ. Παππάς σχετικά με δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό State Department διαψεύδει την είδηση της σύλληψης για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας των δημοσιογράφων κ.κ. Δημάδη και Σουλτογιάννη έξω από το ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, όπως αυτή μεταδόθηκε από το ΑΠΕ το Σεπτέμβριο του 2016;

Fake news, τώρα και με τη βούλα του State Department, κ.Παππά;».

Να σημειωθεί ότι μήνυση κατά του Νίκου Παππά για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων από το State Department που αφορούν την υπόθεση παρακολούθησης μελών της ελληνικής αποστολής, υπό τον πρώην υπουργό Επικρατείας, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του State Department που επικαλείται ο «Εθνικός Κήρυκας», οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης ουδέποτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές.