Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Λαμία

Ιδιαίτερα αισθητός ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε τρία λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 26-10-2018 στην περιοχή της Λαμίας. Πρόκειται για σεισμό ο οποίος έχει επίκεντρο στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεπερνά το 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο θόρυβος που προηγήθηκε έσπειρε πανικό στην ευρύτερη περιοχή ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές πέρα από την πτώση αντικείμενών μέσα στα σπίτια.

Θυμίζουμε ότι ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νοτιοδυτικά του νησιού της Ζακύνθου λίγα λεπτά πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου και ειδικότερα στη 01:54. «Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ.

Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου .