Τρεις αυτοκτονίες σε διάστημα οκτώ ημερών έρχονται να υπενθυμίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι το τραύμα από τις φονικές επιθέσεις σε σχολεία δεν επουλώνεται με τον καιρό, εγείροντας εκ νέου αιτήματα να βελτιωθεί η ψυχολογική υποστήριξη αυτών που επέζησαν και των συγγενών των θυμάτων.
Δύο νέοι αυτοκτόνησαν με διαφορά μιας εβδομάδας, έναν χρόνο μετά την επίθεση με 17 νεκρούς σε λύκειο του Πάρκλαντ στην Φλόριδα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2018, της οποίας αυτοί οι δύο επέζησαν.
Εκείνη την ημέρα η Σίντνεϊ Αϊέλο είχε δει τον Νίκολας Κρουζ να εισβάλλει στο σχολείο της με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και να σκοτώνει δύο κοντινούς της φίλους. Έκτοτε υπέφερε από μετατραυματικό στρες και από το σύνδρομο ενοχής του επιζώντα, σύμφωνα με τους γονείς της. Πριν από μια εβδομάδα έδωσε τέλος στη ζωή της σε ηλικία 19 ετών.
Την Κυριακή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κι άλλος μαθητής που γλίτωσε από τη φονική επίθεση έφυγε από τη ζωή, σημειώνοντας ότι όπως φαίνεται αυτοκτόνησε. Το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτός ή αυτή, ήταν 15 ετών.
Καθώς το Πάρκλαντ αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει το πένθος για τους δύο νέους θανάτους, ο πατέρας ενός μικρού κοριτσιού που σκοτώθηκε σε άλλη φονική επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, έφυγε και αυτός από τη ζωή. Ο 49χρονος Τζέρεμι Ρίτσμαν έχασε την κόρη του Άβιελ το 2012 όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ στο σχολείο αυτό του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, σκοτώνοντας 20 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών και 6 εκπαιδευτικούς προτού αυτοκτονήσει.
Ο Τζέρεμι Ρίτσμαν “ήταν στο Πάρκλαντ την περασμένη εβδομάδα”, δήλωσε στο AFP ο Ράιαν Πέτι, η 14χρονη κόρη του οποίου, η Αλάινα, σκοτώθηκε στην περσινή επίθεση. “Συνάντησε οικογένειες, για να μας βοηθήσει. Σου ματώνει την καρδιά να συνειδητοποιείς σε ποιο βαθμό υπέφερε”, πρόσθεσε ο Πέτι.