Συλλυπητήρια Αλ. Τσίπρα, Στ. Πέτσα, Λ. Μενδώνη για Π. Κοροβέση

Tον Περικλή Κοροβέση, «τον αγωνιστή της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, τον τολμηρό διανοούμενο, τον συγγραφέα που σημάδεψε με τα γραπτά του τη σύγχρονη πολιτική σκέψη της χώρας μας», αποχαιρετά ο Αλέξης Τσίπρας με συλλυπητήριο μήνυμα του.
«Τον άνθρωπο», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «που κατέστησε σε όλη την υφήλιο γνωστά τα βασανιστήρια της χούντας των συνταγματαρχών, τόσο με το βιβλίο του “ Ανθρωποφύλακες”, όσο και με τη κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που απομόνωσε την δικτατορία διεθνώς».

«Με τον Περικλή πορευτήκαμε μαζί στα πρώτα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δρόμοι μας χωρίσανε ωστόσο νωρίς και η κριτική του ήταν πάντα αιχμηρή, αλλά ποτέ κακόβουλη», αναφέρει. «Η κριτική του σκέψη, ο αιχμηρός του λόγος, η ευθυκρισία του, ήταν πλούτος για την Aριστερά και το δημόσιο λόγο. Θα μας λείψει», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους κοντινούς ανθρώπους του εκλιπόντος.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του για τον θάνατο του Περικλή Κοροβεση εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του.
Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον συγγραφέα, διανοούμενο της Αριστεράς και αγωνιστή της αντίστασης κατά της χούντας, Περικλή Κοροβέση. Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του»

«Ο Περικλής Κοροβέσης παρέμεινε ασυμβίβαστος και μαχητικός μέχρι το τέλος. Αφιέρωσε τη ζωή, τη δράση και τα κείμενά του στην υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Μέσα από τον λόγο του υπερασπίστηκε με πάθος την ελευθερία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολυπληθείς φίλους του», ανέφερε στο μήνυμά της για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.