Η Hondos Center για την πτώχευση της εταιρείας Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα

Η διοίκηση της εταιρείας Hondos Center σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πτωχευμένη εταιρεία Hondos Pallace Πολυκαταστήματα ΑΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα Hondos Center επιθυμούν να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους, τους προμηθευτές τους και το καταναλωτικό τους κοινό ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕ, η οποία σήμερα πλέον δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, από την ίδρυση τους το 1967 έως σήμερα, τα Hondos Center αριθμούν τα 75 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και είναι γνωστά ως το πιο καθιερωμένο δίκτυο λιανικής στην ελληνική αγορά. Με πάνω από 6.000 άτομα προσωπικό, η εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια υπολειτουργούσαν ή είχαν κλείσει τα καταστήματα της εταιρείας επί της οδού Πατησίων, στην πλατεία Αμερικής, επί της οδού Ιπποκράτους, καθώς και στη Νέα Ιωνία.

Τα καταστήματα της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα έφεραν το σήμα Hondos Center αλλά ήταν διαφορετική επιχείρηση. Η εταιρεία που πτώχευσε ελεγχόταν από τον Γιώργο Χόντο, έναν εκ των πέντε αδελφών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με συνολικά οκτώ εταιρείες. Μάλιστα, όταν το 2013 έγινε πλέον γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση της Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα, η Hondos Center είχε ανακοινώσει ότι η σχέση των δύο εταιρειών «περιορίζεται αποκλειστικά στην παραχώρηση άδειας χρήσης του εμπορικού σήματος Hondos Center». Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, στις 5 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η συνέλευση των πιστωτών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2013, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 77,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 24,3 εκατ. ευρώ πρόκειται για υποχρεώσεις προς προμηθευτές.

Επίσης, οι οφειλές που συνδέονται με μεταχρονολογημένες επιταγές ανέρχονται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ τα δάνεια προς τις τράπεζες διαμορφώνονται στα 18,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ. Για τις τρεις τελευταίες χρήσεις (2014-2016) η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις.

Το φθινόπωρο του 2016 βγήκαν σε πλειστηριασμό τρία ακίνητα της εταιρείας για οφειλές προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).